Beschermen tegen strooizout

Als er strooizout op de weg ligt (en dat is meestal wel het geval in de wintermaanden), dan is het belangrijk om je fiets goed schoon te houden. Strooizout bijt namelijk in de chromen onderdelen van je fiets, wat er voor zorgt dat het gaat roesten. Wij hebben een aantal tips voor het onderhouden van je fiets zodat deze beter bestand is tegen strooizout!

Tip 1: Maak je fiets na ieder gebruik schoon
Maak bij thuiskomst je fiets even schoon met koud water, gewoon goed afspoelen, voornamelijk de bewegende onderdelen! Zo zorg je ervoor dat je het strooizout eraf spoelt, dan kan het strooizout zich niet in de onderdelen van je fiets bijten. Wacht hier dus niet te lang mee. Het is belangrijk om met KOUD water af te spoelen, want warm water zorgt ervoor dat strooizout gaat ‘smelten’ en daardoor op de lastige en onbereikbare plekken in je fiets gaat nestelen.

Tip 2: Vet alle bewegende onderdelen goed in
Natuurlijk vet je om de paar maand (of bij racefietsen vaker) de bewegende onderdelen van je fiets in. Vaak zal dit zijn met een simpele en dunne kettingolie, die prima smeert. In de winter kun je echter beter gebruik maken van een dik vet. Door de sneeuw en het water spoelt de dunne olie al snel van je fiets af, waardoor er geen smering meer is en roest zijn gang kan gaan.. Gebruik in de natte wintermaanden een dik vet die bestendig is tegen water. Wil je hier advies over? Kom dan langs in onze winkel of bel ons even!

Natuurlijk kun je de fiets ook voor de winter bij ons brengen, dan zorgen wij ervoor dat hij winterklaar is!