Fietsplan

img

Een fiets van de zaak? Dat kan nog steeds! Hoewel de oude regels afgeschaft zijn, is er inmiddels een nieuwe regeling: het Fietsplan. Met dit plan willen we er in Nederland voor zorgen dat er meer mensen op de fiets naar het werk gaan, hoe werkt dat Fietsplan en wat zijn de voordelen?

Een fiets van de zaak
Het principe van het Fietsplan is eigenlijk heel simpel: de werkgever mag zijn medewerkers een kilometervergoeding van maximaal 19 cent per kilometer geven, dat is geheel belastingvrij. Daarnaast mag de werkgever ook een renteloze lening geven voor het aanschaffen van een fiets. Gebruik de kilometervergoeding vervolgens voor het aflossen van de lening en je hebt een nieuwe fiets binnen korte tijd afgelost!

Wil jij dit ook?

Ben je een werkgever? Dan helpen wij je graag met het vinden van een geschikte fiets voor je medewerkers. Jij wilt toch ook dat ze op de fiets naar het werk komen als de afstand tussen werk en woning te overzien is?

Wil jij graag een fiets van de zaak, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Ons advies: maak het bespreekbaar met je baas! Voor jou zijn er natuurlijk voordelen, maar ook voor je werkgever zijn er voordelen aan deze regeling.

Meer weten over het Fietsplan? Neem dan contact met ons op.